Proiect EPAS

CTE Ungureanu – candidat – Şcoală Ambasador a Parlamentului European
Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara face parte din rândul celor 10 şcoli din România, prima şcoală din Timişoara, care candidează în anul şcolar 2020-2021 la titlul de Şcoală Ambasador a Parlamentului European.
Este o responsabilitate pe care  coordonatorul programului EPAS din Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” , 5 ambasadori seniori (cadre didactice), 15 ambasadori juniori (elevi ai C.T.E. Ungureanu) şi coordonatorul programului EPAS din Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” şi-au asumat-o prin înscrierea în acest program.
De-a lungul întregului an şcolar, ambasadorii juniori au desfăşurat acţiuni de promovare a valorilor europene, a Parlamentului European şi a democrației parlamentare europene. Profesorii și elevii au creat un punct informativ UE pe platforme online, au organizat evenimente de Ziua Europei şi au promovat activitatea Parlamentului European în social media.
Titlul de Şcoală Ambasador a Parlamentului European este o onoare pe care elevii şi profesorii Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timişoara doresc să o aducă oraşului.
 
„Școli-ambasador ale Parlamentului European în România
Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS), a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017.”
 
„Despre programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European”
Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) urmărește familiarizarea elevilor cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene.
Îi încurajează pe aceștia să participe activ la procesele democratice ale UE. Programul se adresează elevilor provenind din diverse medii educaționale, sociale și geografice.
(…)
Rețeaua Școlilor-ambasador
Cuprinzând în jur de 1 500 de școli certificate ca Școli-ambasador ale Parlamentului European, 3 700 de cadre didactice numite ambasadori seniori și aproape 23 000 de elevi numiți ambasadori juniori, rețeaua le oferă școlilor o bună ocazie de a face schimb de bune practici și de a coopera la punerea în practică a programului.”

EPAS CTEU – Școală candidat la titlul de ambasador PE

Punctul de informare: https://padlet.com/minodoragiuchici/igboztr50sp8
Facebook: https://www.facebook.com/epascteu